tisdag 4 oktober 2011

Fina framsteg!

Jag måste lyfta fram de fantastiskt duktiga juniorerna vi har i Markbygdens OK.
Johan Högstrand har länge varit otroligt duktig och har i år igen visat att han är en av Sveriges duktigaste juniorer. Han ledde junior cupen ett tag, fick på slutet se sig frånsprungen av några stycken men slutade ändå på en imponerande 5:e plats. Inte dåligt med tanke på att han är yngst i klassen och har ytterligare ett år kvar i klassen. Lägg där till ett par fina lopp på SM med kvalsegrar och topplaceringar i finalerna.
Johans framgångar har även dragit med flera andra i klubben som har tagit jätte steg under året. Albin Andersson har avslutet säsongen på ett mycket bra sätt med flera topplaceringar både i H20 och H21. Tyvärr misslyckades han lite i kvalet till medel-SM men tog en gruvlig revanch i B-finalen som han vann. Även Pontus Karlsson och Simon Skogman har också fått riktigt fin fart i skogen och är inte långt efter. Simon fick chansen att vara med i H20 laget på SM-stafetten där han ihop med Albin och Johan tog en riktigt fin 8:e plats.
Tjejerna är lika bra dom! Johanna Skogum och Elin Högstrand har gjort riktigt fina resultat under året och det som imponerande mest var att båda var bland de 10 bästa på medel-SM, men de har båda gjort bra ifrån sig på junior cuperna.
Och återväxten ser ju fantastisk ut! Våra ungdomar i 14 och 16 klasserna tillhör de dominerande både på DM och GM. Claes Udd lyckades bra senast på Skol-SM där han blev 4:a, för övrigt en tangering av min bästa placering på samma tävling. Fast det var många år sedan.....
Förklaringen till dessa framgångar är, tror jag, att framgång föder framgång och att kvaliten på träningarna vi har gemensamt bara ökar.
Jag har sagt det förrut men det tåls att sägas igen: Jag är stolt att vara klubbkompis med er allihop och att få träna ihop med er är en ynnest!

1 kommentar:

  1. Strålande sammanfattning av klubbens ungdomsframgångar. Det är trevligt att någon lyfter fram det, för det görs allt för sällan i vår klubb. Det är kanske så att alla inte har så bra koll som du...

    SvaraRadera