onsdag 26 oktober 2011

Engagerade människor

Det är härligt att träffa människor som brinner för det dom gör, oavsett vad det är. Om det dessutom är något som engagerar en själv så är det ännu bättre.
Igår var vi på jobbet iväg på ett studiebesök hos Pewano, ett gäng som har som långsiktigt mål att vara i topp på det tuffa öken rallyt Paris-Dakar. Dom har byggt en racerbil med Volvo XC60 utseende som dom precis efter årsskiftet skall starta med i det berömda rallyt. Jag säger liknar en XC60, för det enda som är original på bilen är Volvo märket i grillen och baklamporna, allt annat är specialtillverkat för det speciella ändamålet.

Pewano har 5-6 anställda som bara sysslar med detta, dom har två stora verkstadslokaler där dom håller till, en stor lastbil som servicebil och 2 stycken XC60 bilar som följebilar. Fråga inte hur dom får ihop det ekonomiskt... Eftersom jag i en avlägsen forntid har fuskat lite i motorsports branschen så vet jag hur svårt det är att få till stöttning från sponsorer men dom har tydligen lyckats.
Riktigt intressant var det att höra dom berätta om satsningen, rallyt och det tekniska på bilen. Kunniga, engagerade och snacksaliga är bara förnamnet. God fika bjöd dom också på!
Vi avslutade sedan kvällen med bowling och en god bit mat. Jag lyckades bli bäste man på bowlingen, ett resultat som säger mer om konkurrensen än om min egen insats. Skall man förenkla så kan man säga att vi var lika dåliga allihop, poängnivån väljer jag att vara osagd.
Idag få det f-nimej bli bättring på träningsfronten! Ett pass med pannlampa framåt kvällningen står på programmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar