tisdag 9 augusti 2011

Tillbaks i verkligheten

Igår gjorde jag inte många knop. Det var inte mycket kraft i kroppen kvar efter tre dagars urladdning.
Att arrangera ett så stort arrangemang som U-10 mila är en jättegrej. O-ringen, 10-mila och 25-manna är större men sen kommer det en liten hög med tävlingar varav U-10 mila är en. Vi har haft mångas ögon på oss under helgen vilket inte minst har märkts på nätet. Det är oerhört viktigt att inte bara serva de som är på arenan med information utan vi har minst lika många som sitter framför datorn som undrar hur det går. Om jag hörde rätt hade det varit 1500 unika besökare på den websändning som gjordes och upp till 300 samtidigt. Det finns ett stort intresse.
Men då gäller det också att utnyttja det. Här har vi ju en fantastisk möjlighet att visa oss från vår bästa sida. Tyvärr levde vi kanske inte upp till de höga förväntningarna, resultaten dröjde lite väl länge. Detta kan delvis förklaras med att vi ville ha det helt rätt innan vi publicerade men jag anser att detta är färskvara. Kasta ut det vi har och påpeka att de är preliminära istället. I datorns underbara värld kan man ändra hundra gånger!
annars tycker jag att vi skall vara mycket stolta över vad vi åstadkom i helgen, det gick praktiskt taget prickfritt hela helgen. Enda lilla fadäsen var angivelsen på kartorna i HD12. Av utrymmesskäl hade vi valt att ha den bruten, alltså i två kolumner med 7 kontroller i varje kolumn. Tyvärr hade HD12 8 kontroller vilket gjorde att några få löpare hade vikit bort den andra kolumnen och trott att banan bara hade 7 kontroller vilket ledde till lite förvirring.
En fråga dyker dock upp i huvudet. Varför hade dessa ungar mer fokus på angivelsen än på kartan? Kan det möjligtvis vara så att det är någon ledare/förälder som har instruerat telningen att "håll bara deras ryggar och kolla angivelsen så att du stämplar vi alla kontroller"? Borde inte instruktionen istället vara "håll nu reda på var du är och vart du skall" så att fokus hade varit på kartan? Våra ungdomar har mer nytta av den senare varianten om ni frågar mig.
Annars fick vi till och med beröm för våra banor, både på stafetten och de individuella tävlingarna, vilket känns gott. Det gör det värt att ha hållit på med förberedelser i nästan 2,5 år......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar