torsdag 11 augusti 2011

Fortsatt arbete och strul

Trots att våra tävlingar i helgen är avgjorda och klara är arbetet inte riktigt färdigt ännu. Jag tog tidigt på mig arbetet att se till att våra tävlingar publicerades i RunOway så att löparna kunde rita in eller ladda upp sina vägval. Sedan dess har RunOway och MapandCoach gått samman och bestämt att alla tävlingar efter O-ringen skall publiceras i MapandCoachs system. Eftersom vi är en av de första tävlingarna under hösten har det känt som vi har varit lite av pionjärer. På gott och ont.
Det goda är att jag togs emot med öppna armar av Bengt Julin, som förestår det hela, men det onda är att de verkar inte ha ordning på sina grejer. De två individuella tävlingarna kom först in på måndag kväll och var då inte kompletta. Det fattades en massa klasser i resultatet vilket dom förklarade med att dom hade svårt att hantera klasser som delade bana. Inte helt ovanligt på en tävling.....
Stafetten har fortfarande inte kommit in. Dom kan inte hantera gafflingar och de kan inte översätta den resultatfil som OLA genererar. Det är inget fel på filen, det har vi fått verifierat av vår OLA support, den följer IOF's standard så felet är helt och hållet MapandCoach.
Jag har full förståelse för att detta är är delvis ideell verksamhet, men borde vi inte inom orienterings sverige kunna hantera detta bättre? Nu har vi haft ett enkelt men fullt fungerande system i RunOway som löpare och arrangörer har vant sig vid. Borde man inte säkerställa att man har en fullvärdig ersättare innan man skiftar över? I dagsläget känns det inte som vi har det.
Jag tycker att SOFT har ett ansvar, var det inte tal om att detta skulle integreras i Eventor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar