söndag 28 augusti 2011

Kaotiskt

Igår var det medel-DM på samma plats som dagens stafett med samma arrangörer. Den tävlingen hade varit rena kaoset med rasade datorer, uteblivna resultat och skyfall. Så sent som i morse var det fortfarande över 70 pers som saknade resultat från gårdagen och speakern uppmanade alla som saknades att gå och läsa ut sina pinnar. Skandal är ju bara förnamnet, det är ju ändå ett DM med lite högre krav än vanligt.
Och idag fortsatte det. De startlistor som fanns tillgängliga på morgonen var helt kajko med fel löpae på sträckorna och felaktiga SI-nummer. En halv timma före start fick alla klubbar lämna in nya laguppställningar med SI.-nummer och dom fick knappa in alltihop på nytt vilket gjorde att starten fick skjutas på en halvtimma. Väl ute så märker vi att dom har en minst sagt rudimentär variant av gafflingar. Sträcka 1 och 3 är bara två hela banor som springs av varannan löpare, sträcka 2 är helt rak! De två varianterna är dessutom ganska mycket olika vilket gör att det bara bildas två klungor som har exakt samma bana och de kommer aldrig i kontakt med varann igen. Va faan liknar det? Förklaringen var enl. ett rykte att dom inte kunde få till gafflingar i OLA systemet...... Snacka om amatörer.
Inte heller idag hade dom ordning på resultaten, flera klasser fick besked om att det inte kommer att bli någon prisutdelning innan på lång-DM nästa helg, dom visste helt enkelt inte vem som hade vunnit.... Stön! Ett av våra H16 lag fick först beskedet att en löpare hade stämplat fel men vid kontroll så blev han godkänd bara för strax efter få veta att en annan i laget blivit diskad, en som tidigare varit godkänd!
Som lök på laxen så satt en av våra kontroller fel, det var kontroll fyra som skulle sitta vid punkthöjden, jag hade full koll och sprang rakt på den bara för att upptäcka att där inte satt någon skärm. Lyfte blicken och upptäcker skärmen ca. 30 meter längre bort vid åsen. GPS-spåret bekräftar att skärmen satt fel, men det kändes inte som om arrangörerna behövde fler problem....
Annars skötte vi oss bra i laget. Johan missade bara ett par minuter men var tyvärr med på "fel" gaffel, de snabba på sträckan hade den andra och han kunde inte hålla samma tempo som kanonerna i Hestra, Tranan och Vänersborg. Fullt förståeligt.
Jag sprang bra, bara till första var jag lite okoncentrerad och missade drivningsvägarna så jag studsade på diket nere i mossen. Ingen katastrof men gjorde nog upp emot en minut. Sedan gick det som hejsan, jag kom ikapp Ulricehamn vid tvåan som stack ut strax före mig och han låg sedan som ett frimärke i ryggen vilket sporrade mig att springa bra. Missade inget att tala om och tempot var med mina mått hyggligt. Hade 34 minuter på 4,7, och var 3 efter Fredrik Sundström, Hestra, som vann sträckan.
Mikael sprang också bra på sista, så vi slutade på femte plats efter Vänersborg, Hestra, Tranan och Skogshjortarna. Jag vet inte exakt vem som sprang i Skogshjortarnas lag, men de andra är klart bättre än oss så det är bara att gratulera.
Ja, och så var det det här med banläggningen. Vi springer H40, inte H14! Skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar