fredag 25 februari 2011

Vilken dag!

Gårdagen var en riktig höjdare! Besöket i Oslo och Holmenkollen var helt perfekt från början till slut, med Hellners guld som en vacker prick över i:et.
Vi drog iväg tidigt på morgonen, farsgubben och jag, och var framme i Oslo vid halv elva tiden. Åkte buss från parkeringen och promenerade den branta sista biten upp mot Kollen förbi den nybyggda Midstu backen. Överallt var det goa, glada och pratsjuka norrmän som gjorde att stämningen var på topp hela tiden. Maken till vänliga och trevlia människor får man leta efter.
Väl på plats i Holmenkollen hade vi någon timma över innan kvalet började men det fanns ändå massor att titta på. Fullt med aktiva och servicemän som testade skidor mitt framför vår läktare.
Tiden gick fort och snart var det fullt med tävlande som skulle iväg på tidskvalet, 77 damer och hela 122 herrar. En minnesvärd episod var att bland de sist startande fanns Philip Boit från Kenya, som slutade på en hedrande 119:e plats, och en nästsist startande Venezeluan som trots att det var fristid som gällde åkte klassiskt! Han kämpade på bra utan några dragna spår men blev tyvärr sist. Ett hjärtligt mottagande vid mållinjen fick han i alla fall, hans bror stod och svepte in honom i en Venezeluansk flagga efter målgång.

En del svenskar var också på plats, strax nedanför oss stod ett stort gäng från Ulricehamn bland annat med Hanna Falks mamma.

Och vilken final det blev! Rösten förstördes fullständigt när Hellner gick förbi och fullständigt krossade de andra på rakan ner mot hästskon. Oerhört imponerande. Och så dessutom Emil på bronsplats.
Och hemma publiken fick också sitt genom Marits uppvisning. Hon kommer att vinna allt i detta VM känns det som, stafetten har dom ju också som i en liten ask.

Stort tack till Oslo, Holmenkollen, den sportsliga och kunniga norska publiken och Marcus Hellner. Ni gav oss besökare en oförglömlig upplevelse!

1 kommentar:

  1. Jag å min dotter tänkte köra upp från GBG till Holmenkollen å titta på 5 milen, hur parkerade ni? Vi har varit där förut men inser att parkering på toppen är uteslutet. Min mail är torsten.larsson@bredband.net // mvh Torsten

    SvaraRadera