tisdag 25 maj 2010

Stort ansvar!

Nu i helgen har det avgjorts JVM tester i Danmark där landets juniorer har en sista chans att visa landslagsledningen att dom skall med till JVM resp. Ungdoms-EM i Spanien.
Vår egen Johan Högstrand som fortfarande är yngre junior har, vad jag kan se av resultaten, sprungit riktigt bra och varit bland de 20 första på alla distanserna. Kanske inte ser så imponerande ut men man skall då komma ihåg att det var väldigt få 17-18 åringar före i resultatlistorna vilket gör att Johan har stora möjligheter att få åka med till Ungdoms EM som just vänder sig till juniorer upp till 18 år.
Ruskigt häftigt att Markbygdens OK kanske får er en löpare i landslagsdräkt! Om det inte blir nu i sommar så med Johans utvecklingskurva är jag övertygad om att det snart blir fler chanser.
Jag hoppas att Johan kan få de utmaningar han behöver för att utvecklas här i Markbygdens OK, och där har vi andra klubbmedlemmar ett stort ansvar. Ett ansvar att det finns de förutsättningar som krävs för att få behålla en sådan talang som Johan, han behövs som inspiration och sparring för våra övriga ungdomar och även för oss äldre.
Nu låter det som om vi behöver ändra på något, men jag anser att nästan alla förutsättningar redan finns. Vi har träningar i världsklass, OL-ringens träningar är fantastiskt bra tack vare det gedigna arbete som läggs ner, och vi har ett ruskigt bra gäng med ungdomar som tränar och tävlar på hög nivå.
Det enda som fattas är ju en handfull bra seniorer.
Men det var ju just därför som Markbygdens OK bildades, att vi skulle få förutsättningarna att skapa något för framtiden. Förhoppningsvis med Johan och våra övriga ungdomar i klubben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar