tisdag 9 mars 2010

Selektivt minne


Vi människor har en konstig förmåga att bara komma ihåg dåliga saker istället för att fokusera på det som är possitivt. Det slog mig återigen nu i helgen efter att Jörgen Brink tog en välförtjänt seger i Vasaloppet. Brink som har en lysande karriär som längdåkare bakom sig får nästan som första fråga i TV hur det känns att ta revanch på den dåliga stafett insatsen under VM 2003....
Under VM 2003 tog Brink 3 bronsmedaljer, flest av de svenska deltagarna. Han inledde på dubbeljakten att bli 3:a efter Elofsson som vann, sedan åkta han på smällen under stafetten då han gick in i väggen men bärjade ändå ett brons och avslutade mästerskapet med ytterligare en bronspeng på 5-milen efter Södergren som blev 2:a.
Men vad är det vi kommer ihåg? Givetvis genomklappningen. Brink personligen blev tydligen så knäckt att han satsade på en, med facit ihand, hopplös karriär i skidskytte. Hoppas att framgången på Vasan kan få honom att satsa något år till på antingen traditionella distanser eller på långloppen.
Nej, vi behöver fokusera på det som är rätt istället för att leta fel, det tjänar vi allihop på. Livet blir iallafall lite roligare att leva!
Grattis Jörgen Brink till en välförtjänt seger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar