söndag 14 november 2010

Sorgligt att se...

Det var inte lika kul som det låter idag på förmiddagen när vi besökte Chonqing Zoo. Dom skulle ha många spännande djur men det var en i stora delar en besvikelse. Men mer om det snart.

Efter frukosten hoppade vi på monorailen, stadens variant av tunnebana som till stora delar går ovan ljord och till och med en bra bit upp i luften. vi gick ner vid en station nära hotellet och efter lite fippel fick vi tag i biljetter dit vi skulle, vi fick tillslut hjälp av en vakt som visade oss hur automaterna fungerade.
Zooet ligger i utaknaten av stan så det var en bra bit som vi åkte, men det kostade inte mer än 4 Huan per person. (Vet inte om jag har nämnt det tidigare men växelkursen är praktiskt taget 1 till 1 mellan Huaen och kronan dvs dom är lika mycket värda, enkelt för oss svenskar.) Vi var lite osäkra hur långt vi skulle åka, det stod ingenstans på linjekartan om var zooet låg men på kartan räknade vi till 10 stationer.

Som tur var så var det även en engelsk röst i högtalarna som talade om vad stationerna hette och också vad som låg nära stationen så det löste sig förträffligt.
Väl framme vid zooet så började det småregna, oturligt men inte mycket att göra åt. Vi betalade och gick in, och nästan direkt innanför grindarna var pandornas inhängnad. Det var många ganska små inhängnader men det syntes inte inte några pandor i alla, totalt såg vi nog en fem stycken som satt och mumsade på bambu löv allihop.

Så långt så gott, men ju längre in i parken vi kom ju sämre blev det. Vi passerade tigrar, antiloper och björnar som allihop hade för små och för tråkiga burar, oftast helt i betong eller en kal jodyta som var rena lervällingen. Men tråkigast var det att se aporna, de satt uppradade i bur efter bur längst bort där det var mörkt som på kvällen. Oftast satt de ensamma med i bästa fall en gren i de små betongbunkrarna.
Jag gick snabbt därifrån och orkade inte ta några kort. Förfärligt.
Vi tröttnade ganska fort i regnet så vi tog monorailen tillbaks till centrum, köpte lunch på Subway och gick tillbaks till hotellet för att torka upp.
Efter att lunchen sjunkt undan har jag även hunnit med att springa en stund på löpbandet, det blev 8 kilometer nu också men denn agång valde jag ett mer kuperat program, jädrar vad det suger i när bandet går upp på 7%!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar